Technology

tanulni_vezetni
Forrás: thecentralline.org

Ingyenesen tesztelhető nyelvtanuló program mobilra

Segít a nyelvtanulásban a Click 4 Skill mobiltelefon-alkalmazás, amelynek első hat fejezete ingyen kipróbálható a most zajló tesztidőszakban.

A Click 4 Skill nyelvoktató program egyelőre angol nyelvtanulásra alkalmas és androidos telefonokon érhető el, de hamarosan további nyelveken, valamint különböző operációs rendszereken is futtatható lesz, derül ki a fejlesztő MOHAnet Mobilsystems tájékoztatójából.

A társaság vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak az ötletén alapuló app a közlemény szerint dinamikusabb és kötetlenebb tanulást biztosít a korábbi metódusokhoz képest. A szintek felépítésének köszönhetően rugalmasságot és már hét hónap tanulás után stabil nyelvtudást biztosít a program, amely a felsőfokú szint elérését is lehetővé teszi. A vezérigazgató elmondása szerint a mobiltelefon-alkalmazás három éves fejlesztés, nyelvtanárok és műszaki szakemberek közös munkája után készült el.

A teljes angol tananyag szeptember 1-től, az angol nyelven zajló magyar tanulást lehetővé tevő változat pedig január 1-től lesz elérhető. A fejlesztés fokozatosan zajlik, a tervek szerint jövőre a német és a spanyol, majd a későbbiekben az orosz tananyag is megjelenik.

Az oktatás során a rendszer több érzékszervünkre is hatást gyakorol: a látásra, hallásra, tapintásra hatva segíti a gyors és eredményes fejlődést. Kutatások kimutatták: az ilyen módon megtanult kifejezések és a nyelvtan mélyebben megmarad az emlékezetben, nagyobb eséllyel válik hosszú távon használható tudássá.