Technology

verseny
Forrás: images.businessweek.com

Sikeres informatikai verseny magyar tannyelvű középiskoláknak

A Füleki Gimnázium 2013. április 12-13-án immár 18. alkalommal rendezte meg Füleken a kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák informatikai versenyét, az INFOPROG 2013-at.

Az esemény egyúttal a szlovákiai magyar középiskolák hivatalos éves megmérettetése is. A nyílt versenyre idén is több száz középiskola kapott közvetlenül meghívást. A verseny két levelező fordulóval indult (2012. október – 2013. március), melyre mintegy 60 csapat 120 diákja jelentkezett. A levelező fordulók eredményei alapján került sor a verseny döntőjére. A döntő kétnapos rendezvény, melynek ideje alatt a támogatók segítségével a fent említett szervezetek biztosították a versenyzők és kísérőtanáraik teljes ellátását, a versenyhez szükséges gépparkot és a verseny díjait. A versenyzők programozói és felhasználói kategóriában indultak, valamint az iskolák vetélkedőjében.

Az idei döntőben a levelező fordulók alapján 16 középiskola 35 csapata vett részt. A levelező fordulók eredményei alapján Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia magyar tannyelvű iskolái teljes jogú tagként vehettek részt a döntőn. A résztvevő tanárok számára a versennyel párhuzamosan szakmai továbbképzést is szerveztek. A pedagógusok kötetlen formában tapasztalatcserét is folytattak az informatika oktatásának helyzetéről és lehetőségeiről, különös tekintettel a szlovákiai, romániai, szerbiai és magyarországi körülményekre.