Technology

ajándék
Forrás: londonguitaracademy.com

Igyekezzünk az ajándékokkal!

Aki úgy dönt, hogy interneten keresztül szerzi be a Karácsonyra tartogatott meglepetéseket, jobb, ha azt nem az utolsó napokban teszi.

Alig egy hónap van hátra még az ünnepekig, szóval lassan ideje, hogy időt szájunk az ajándékozás gondolatára is. Van, aki szereti, van, aki az ünnepektől idegenvalónak tartja, mindenesetre az biztos, hogy minden évben embertömegek izgulnak azért, hogy még az utolsó pillanatokban is találjanak valamit szeretteiknek. Ezt a hercehurcát simán elkerülhetjük, ha például online szerezzük be a kívánt ajándékokat. Persze itt sem árt figyelni, mert itt nincs arra lehetőség, hogy még szentestekor is a kínálatból mazsolázgassunk. Ugyanis ha túl későn rendeljük meg a kívánt árut, lehet, hogy csak januárban látjuk majd viszont.

Aki magyarországi áruházból rendel karácsonyi ajándékot az interneten, december 20-áig tegye meg, hogy az áru időben megérkezzen, míg a távol-keleti kereskedelemben a szállítási idő 30-50 nap is lehet - mondta Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az eseményen elhangzott továbbá, hogy azt is figyelembe kell venni ilyenkor, hogy milyen országból rendeltük meg a küldeményt. Az EU-ból csomagban érkező ajándék, értéktől függetlenül, vám- és adómentes, míg a közösségen kívülről jövő után értékhatártól függően kell fizetni. Tehát az angol internetes kereskedőtől megrendelt, de Kínából érkező csomag tartalma már nyilván unión kívülinek számít.