Technology

Gmail biztonság
Forrás: ITB

Így törölheti egyszerre a felesleges e-maileket a Gmailben

Sok felhasználó egyszerűen meghagyja postafiókjában a régi leveleket, akkor is, ha már jó ideje elvesztették aktualitásukat, azok pedig ezerszámra foglalják le feleslegesen a tárterületet.

A legegyszerűbb volna azonnal törölni az érdektelenné vált elektronikus leveleket, de kinek van erre ideje: a legkönnyebb megoldás meghagyni őket. Szerencsére a Gmail a segítségünkre siet a régi e-mailek egyszerre való törlésében. Erre szolgál a “older_than:2y” típusú keresőkifejezés (idézőjelek nélkül kell megadni), amely a két évnél régebbi leveleket listázza ki. Természetesen a szám igény szerint változtatható, ha pedig hónapokat vagy napokat akarunk megadni, használjuk az “y” helyett az “m” illetve “d” betűt.

Miután a Gmail a kérésünknek megfelelően kilistázta a régi leveleket, kattintsunk a bal felső sarokban található Beállítás jelölőnégyzeten az összes, az oldalon lévő levél kijelöléséhez, majd kattintsunk a Törlés ikonon. Ha a törlés előtt kattintunk a Jelölje ki a keresésnek megfelelő összes beszélgetést hivatkozáson is, akkor a listán lévő összes e-mail kijelölődik, és egyszerre törölhetjük mindet a Törlés ikonnal.