Technology

startmenu
Forrás: Microsoft
Modern dizájn

Így alakította át a Microsoft a Windows 10 Start menüjét

Több százmillióan használják otthon és munkájukhoz egyaránt a Windows 10 operációs rendszert, így aztán nem csoda, hogy sokakat érdekel az, miképpen változtatja meg a Microsoft a szoftverkörnyezetet, amelyben hosszú órákat töltenek el minden nap.

A szoftvergyártó az Insider tesztprogram résztvevői számára kiadott legújabb Windows 10 buildben (verziószáma 20161) egy jelentősen átdolgozott Start menüről és Tálcáról rántotta le a leplet.

A vadonatúj Start menü a modern Fluent Design ikonokat tartalmazza, amelyeket a Microsoft korábban már bemutatott, és a színes alapot egy áttetsző háttér váltja fel, amely mind világos, mind sötét módban jól mutat.


A Tálcát is innovatív módon alakították át, jobban optimalizálva az egyes felhasználók igényeihez. További érdekesség, hogy a futó alkalmazások közötti váltáshoz használatos, jól ismert Alt+Tab billentyűkombináció bűvkörébe immár bekerültek az Edge-böngésző lapjai is, ami egészen újszerű élményt kínál - legalábbis azon keveseknek, akik nem a Chrome-ot vagy a Firefoxot használják internetezésre.