Technology

Laufer Tamás (Forrás: itbusiness)
Laufer Tamás (Forrás: itbusiness)
Forrás: itbusiness

Ict kerekasztal az innovációért és a markáns érdekképviseletért

Informális ágazati érdekegyeztető műhely alakult: a Laufer Tamás IVSZ elnök személyes felkérésére létrejött „agytröszt” egy olyan, az ict teljes lefedettségét biztosító szakmai grémium, amelyben az ágazat mindhárom területe - az informatika, a távközlés és az elektronika - képviselteti magát.

Az ict ágazat meghatározó személyiségeit,  a feltörekvő vállalkozások vezetőit, valamint a szakma ikonikus „nagy öregjeit” egyesítő csapat hiteles rálátással bír az iparág egészére. Célja a magyar társadalom egészét és az infokommunikációs ágazatot érintő  stratégiai célok valamint az azt megvalósító taktikai lépések közös meghatározása, a társadalom felé történő kommunikálása, valamint a kormányzati kapcsolatokban egy konstans és markáns közös érdekképviselet és szemléletformálás biztosítása. A grémium a tervek szerint a jövőben többször is tart majd egyeztető fórumot. A kerekasztal tagjai Beck György, Balásy Bulcsú, Ilosvai Péter, Kleinheincz Gábor, Laufer Tamás, Mészáros Csaba, Reich Lajos, Reszler Ákos, Simonyi Ákos, Vicze Gábor, Vinnai János és Vityi Péter.

A kerekasztal első informális beszélgetését április 18-án tartotta az IVSZ irodájában. A résztvevők megvitatták az ágazat jelenlegi helyzetét, az előtte álló kihívásokat, a problémás területeket valamint meghatározták a közös stratégiai sarokpontokat.