Technology

Chrome01
Forrás: ITB

Hasznos újítás jön a Chrome böngészőbe

Bár a legtöbb felhasználó csak néhány böngészőlapot tart megnyitva internetezés közben, vannak olyanok, nem is kevesen, akik a munkájuk miatt több tíz, vagy akár több száz webhelyet látogatnak meg egyszerre. Nekik nyújt majd nagy segítséget a Chrome új keresési funkciója.

A Google nyilván pontosan tisztában van felhasználói internetezési szokásaival, lévén a legtöbb ember a Chrome böngészőt használja a világhálón való szörfölésre számítógépen és mobilon egyaránt. Ezért határozhatta el a keresőkirály, hogy kedvében jár a sok weboldalt egyszerre megnyitóknak: a fejlesztés alatt álló tab search funkció lehetővé teszi majd a Chrome-ban, hogy gyorsan megtalálják az éppen megtekinteni kívánt weboldalt a megnyitott böngészőlapok rengetegében.

Az új szolgáltatás jelenleg a fejlesztés kezdeti fázisában van, egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor tűnik majd fel a Chrome végleges változatában. Először nyilván a Canary tesztváltozatban találkozhatunk vele, aztán jön a bétaverzió, mielőtt a power userek használatba vehetik. Vélhetően idővel bekerül a funkció az ugyancsak Chromium-alapú Edge böngészőbe is.