Technology

Dell image
Forrás: www.webmastergrade.com

Gyorsabb áttérés felhő környezetekre

Hálózati termékeinek új csoportját jelentette be a Dell, amelyek segítségével a cég közleménye szerint az ügyfelek gyorsabban térhetnek át a nagy teljesítményű, összevont, virtualizált és privát felhőn alapuló környezetekre.

Az új termékek közé tartoznak a Dell új, SDN-kompatibilis rendszerek számára készült Active Fabric megoldásai, az újgenerációs Dell Active Fabric Manager felügyeleti szoftver, valamint a moduláris Dell Networking S5000 LAN/SAN kapcsolóplatform.

Napjainkban az adatközpontok üzemeltetőit számos tényező ösztönzi más jellegű hálózati architektúrák bevezetésére a hagyományos, háromrétegű, monolitikus rendszerek helyett, olvashatjuk a Dell tájékoztatójában. Ilyen tényező például a virtualizáció és az új munkaterhelések, a szoftveresen definiált hálózatok (software-defined networking, SDN) és a hálózati programozhatóság lehetősége. Ezek mellett ösztönző tényező még a korábban egymástól elkülönülő technológiák összevonása, vagy a bemenet/kimenet konszolidációja a 10 GbE kiszolgálóplatformokra való áttéréssel. Az architektúra kialakításának szempontjából ezek a változások minden informatikai igazgató számára kihívást jelentenek, ugyanakkor költségvetési és üzemeltetési kérdéseket is felvetnek.

A Dell Active Fabric az egyszerű jövőbeni növekedést elősegítő, modern hálózati architektúrát kíván biztosítani, és lehetővé akarja tenni az ügyfelek számára, hogy maradéktalanul kihasználhassák a napjaink technológiája nyújtotta előnyöket.