Technology

ZyXEL
Forrás: ITB

Gyors internet a konnektorból

A ZyXEL új, otthoni felhasználók számára kifejlesztett PLA 5000 Gigabit Ethernet HD powerline családja - a PLA5205 és a PLA5215 Powerline Ethernet Adapter - nagy sebességű multimédia streaminget, valamint nagyobb lefedettséget és jobb hatásfokot biztosít.

A nagy teljesítményű, HD powerline eszközök egyszerűen a konnektorhoz csatlakoztatva azonnal átalakítják a villamosenergiát internetképes hálózattá, olvashatjuk a gyártó közleményében. A PLA5000 sorozat tagjait az úttörő HomePlug AV2 technológiával látták el, 600 Mbps adatátviteli sebességre képesek, ezáltal lehetővé teszik a felhasználók számára a kiváló HD streaminget, a játékot és az akadálymentes böngészést.

A Quality of Service (QoS) funkció segítségével pedig priorizálható a forgalom, azaz rangsorolhatók a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások, így biztosítva az elérhető legmagasabb felhasználói élményt. A funkció lehetővé teszi, hogy az internet sebessége nem csökken egyidejű használat esetén sem.

Az új powerline termékcsalád szélesebb lefedettségének köszönhetően a gyártó szerint nem lesznek olyan szigetek a házban, ahol nem érhetők el megfelelő minőségben a digitális tartalmak. A felhasználók a ház újrakábelezése nélkül csatlakozhatnak az internethez és férhetnek hozzá digitális tartalmakhoz. Továbbá a ZyXEL PLA5205 minden eddiginél környezetbarátabb kialakításával legyőzi a környezet által leggyakrabban generált interferenciákat azáltal, hogy a konnektorból és a környezetből érkező zavaró tényezőket megszűri.