Technology

Flash
Forrás: ITB

Gyilkos update érkezett a Windowshoz

Kiadta a Microsoft azt a frissítést, amely eltávolítja a rendszerből az Adobe Flash Playert, mielőtt annak támogatása 2020. december 31-ével megszűnik.

A KB4577586 jelű frissítés annak a tervnek a része, amely a sok sérülékenységet tartalmazó és ezért rengeteg problémát okozó Flash médialejátszó 2020 végéig való kivezetését célozza a kibertérből. A döntést a többi technológiai óriás, az Apple, a Facebook és a Google is támogatja, a fejlesztő Adobe-val együtt.

A Flash-eltávolító frissítést a Windows 10 és a Windows Server összes támogatott verziója, valamint a Windows 8.1 is megkapja. 

Szeptemberben a Microsoft megerősítette, hogy 2020 végén megszünteti az Adobe Flash Player támogatását a Chromium-alapú és a régi Edge böngészőben, valamint az Internet Explorer 11-ben. Ugyanakkor a vállalat ismertette a jövőbeni vállalati támogatási lehetőségeket is. Ezeket azok az ügyfelek vehetik igénybe, amelyeknek meg kell tartaniuk Flasht üzleti alkalmazásaik miatt.

A Microsoft Edge lehetővé teszi az Adobe Flash Player beépülő modulként történő betöltését az Internet Explorer mód funkcióján keresztül. Az Internet Explorer 11 ezt alapból megengedi.