Technology

Könnyebb lesz útvonalat tervezni.     (forrás: Google)
Könnyebb lesz útvonalat tervezni. (forrás: Google)
Forrás: Google

Google Térkép már iPhone-on is

Mostantól az iPhone-t használók is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát és pontosságát.

Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. A beérkező visszajelzések alapján a Google munkatársai naponta több tízezerszer frissítik a térképet, és a módosítások általában már egyetlen percen belül a felhasználók rendelkezésére állnak. Minden két hétben a Google több képet és fotót épít be a térképébe, mint tette ezt 2006-ban egy teljes év alatt. Ez összességében már több mint 266 évnyi hd videónak megfelelő – 20 petabájtnyi – mennyiségű képet jelent.

Az utcanézetnek köszönhetően a világ 45 országában több mint 3000 várost, összesen több mint 8 millió kilométert járhat be bárki úgy, mintha éppen ott sétálna. Az utcák mellett már világszerte több mint 100 ezer üzlet döntött úgy, hogy megnyitja kapuit az internetezők előtt. Így ha egy ilyen étteremben szeretne valaki asztalt foglalni, beléphet, szétnézhet a telefonjáról, majd ha megtalálta a szimpatikus asztalt, azonnal tárcsázhat is.

A közlekedést hangalapú navigáció és valós idejű forgalmi információk teszik kényelmessé, attól függetlenül, hogy autóval, gyalog vagy éppen tömegközlekedési eszközökkel akarunk eljutni valahova.