Technology

Windows 10X rendszer
Forrás: ITB

Legfrissebb hírek a Windows 10X operációs rendszerről

Felkavarta az állóvizet a Windows 10X tavaly őszi bejelentése, az ígéretes rendszert azonban a koronavírus-járvány miatt csak valamivel később, 2021 tavaszán vehetjük használatba új eszközökön.

A Windows 10X-et eredetileg a Microsoft kétképernyős Surface Neo számítógépén - és más gyártók kompatibilis eszközein - való futtatásra szánták, amelyek most karácsonyra jelentek volna meg. Időközben azonban jelentősen változott a helyzet: nem csupán a Windows X megjelenése csúszik, hanem a Surface Neo debütálását is elhalasztották.

A legfrissebb hírek szerint a Windows 10X végleges, kiadás előtt (RTM) változata decemberre elkészül, a nagyközönség pedig jövő tavasszal veheti használatba a szoftvert. Az egyelőre nem ismeretes, hogy a tesztelők megkapják-e a rendszert a nyilvánosságra hozatal előtt, de nagyon valószínű, hogy nem marad el az alapos tesztelés annak érdekében, hogy minél gördülékenyebben működjön a szoftver.

Még egy fontos dolog, amit szükséges megemlíteni a Windows 10X-szel kapcsolatban: az új operációs rendszer az eredeti tervekkel ellentétben először egyképernyős eszközökön jelenik meg, várhatóan tavasszal, míg a kétképernyős számítógépeken csak 2022-ben fog bemutatkozni.