Technology

Google Drive
Forrás: ITB

Fontos változás a Google Drive működésében

Október 13-tól kezdődően a Google automatikusan törölni fogja a Google Drive felhős tárolószolgáltatás Kuka mappájában 30 napnál régebben ott levő fájlokat.

Jelenleg a Google Drive Kuka mappájában elhelyezett elemek a végtelenségig ott maradnak. Eddig a felhasználóra bízták a mappa ürítését. Október 13-tól azonban a Google változtat a helyzeten: a 30 napnál régebbi tételeket automatikusan törli a kukából. A Google ezzel kapcsolatos tájékoztatójában ez olvasható: "A 2020. október 13-án a felhasználó kukájában lévő fájlok még 30 napig ott maradnak. A 30 napos időszak letelte után azok a fájlok, amelyek 30 napnál hosszabb ideje vannak a kukában. automatikusan törlődni fognak."

A változás a Google Drive összes felhasználóját érinti. A cél az volt, hogy a Drive működése összhangba kerüljön más G Suite-termékekével, például a Gmailével, amelynél már régóta érvényben van a kuka 30 napnál régebbi fájljainak az automatikus törlése.

A rendszergazdák által kezelt minden Google Drive-fiók esetében további 25 nap áll rendelkezésre a törölt elemek visszaállítására az aktív felhasználók kukájából. A módosítás nem érinti a Google Vault megőrzési irányelveit.