Technology

Windows 10 frissítés
Forrás: ITB
Felpörög a terjesztés

Fontos hír a Windows 10 frissítésével kapcsolatban

Mostantól egyre több, a Windows 10 operációs rendszer régebbi változatait futtató számítógépen kezdeményezi a Microsoft a legújabb May 2020 Update kiadásra való frissítést.

Ez azt jelenti, hogy a Microsoft automatikusan ajánlani fogja a Windows Update-en keresztül a May 2020 Update (más jelöléssel 2004-es) verzióra való továbbfejlesztést azokon a PC-ken, amelyeken futó Windows 10 változat támogatási időszaka a végéhez közeledik, vagyis nemsokára olyan állapotba kerül, hogy többé nem kap biztonsági frissítéseket.

A következő ilyen Windows 10-kiadás az 1809-es verzió, amelyet 2020. november 10-én küld nyugdíjba a szoftvergyártó, miután az eredeti ütemezés szerinti, május 12-i határidőt a koronavírus-járvány miatt fél évvel kitolták.

A Microsoft a frissítésre kiszemelt számítógépeket egy gépi tanulási algoritmus segítségével, intelligens módon választja ki, ügyelve arra, hogy a PC kompatibilis legyen a Windows 10 2004-es változatával.

"A gépi tanulással kiképzett algoritmus segítségével növeljük azoknak a támogatási időszakuk végéhez közeledő számítógépeknek a számát, amelyek automatikusan frissülnek a Windows 10 2004-es verziójára. Folytatjuk a gépi tanulással történő tréninget, hogy intelligens módon terjesszük a Windows 10 új verzióit, és zökkenőmentes frissítési élményt nyújtsunk." - olvashatjuk a Microsoft közleményében.