Technology

google ads
Forrás: Shutterstock
Szigorít a keresőkirály

Fontos bejelentés a Google-tól

Augusztus 11-én lép életbe azoknak a hirdetéseknek a Google általi tilalma, amelyek az embereket beleegyezésük nélkül monitorozó követőprogramokat, kémszoftvereket és más megfigyelő technológiákat reklámoznak.

A változás részét képezi a Google Ads szolgáltatás új szabályozásának, amelyet augusztus elején léptet életbe az online hirdetési piacon meghatározó szerepet betöltő internetes óriás.

Ennek megfelelően nem lehet majd hirdetni a Google-nél szövegek, telefonhívások és böngészési előzmények nyomon követésére használható spyware-eket és megfigyelési technológiákat. Ugyancsak tiltott azoknak a GPS nyomkövetőknek a reklámozása, amelyek az érintettek beleegyezése nélkül kémkednek emberek után és monitorozzák a tartózkodási helyüket. Tiltott továbbá a kifejezetten kémkedési célra készült berendezések (kamerák, hangrögzítők stb.) hirdetése a Google platformján.

A Google tájékoztatása szerint nem vonatkozik a hirdetési tilalom a szülők által kiskorú gyermekeik nyomon követésére és megfigyelésére használt termékekre.

Az előírások megszegői egy hétnapos figyelmeztetést kapnak, és ha a határidő lejártáig nem távolítják el az új szabályozást sértő hirdetéseket, eltiltják őket a Google Ads használatától.