Technology

IBM HQ
Forrás: ITB

Flashbe invesztál a Kék Óriás

Piacra dobta az IBM FlashSystem nevű termékcsaládját, és bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt fektet a flash megoldások továbbfejlesztésébe.

Már elérhetők az IBM FlashSystem családjának termékei, amelyek a Texas Memory Systems által fejlesztett technológiára épülnek, olvasható a társaság közleményében. A termékcsalád a flash technológia minden előnyét egyesíti, a pizzásdoboz méretű IBM FlashSystem 820 például 20-szor gyorsabb a forgó merevlemez-meghajtóknál, és akár 24 terabájtnyi adat tárolására is képes. Ez az Egyesült Államok Kongresszusi Könyvtárában nyomtatott formában tárolt adatmennyiség duplája. Mérések szerint a flash-rendszerek használatával akár 90 százalékkal csökkenthető a banki, kereskedelmi és távközlési alkalmazások tranzakciós ideje, és 85 százalékkal lerövidülhet a kötegelt feldolgozási idő a vállalati erőforrás-tervezési és üzleti elemzési alkalmazásokban. Az energiafelhasználás az adatközpont-konszolidációk és felhőalapú telepítések esetén 80 százalékkal lehet kevesebb.

A termékbejelentéssel együtt a Kék Óriás ismertette kutatás-fejlesztési terveit is: a vállalat
1 milliárd dollárt fordít új flash-megoldások tervezésére és a technológia integrálására a szerverekből, tárolási rendszerekből, middleware megoldásokból álló kínálatába. E ráfordítással párhuzamosan az IBM 12 új kompetenciaközpont felállítását is tervbe vette. A világ különböző országaiban megnyíló központokban az IBM ügyfelei valós adatokra épülő szimulációkat futtathatnak, hogy felmérjék az IBM flash-megoldásaitól várható  teljesítménynövekedést. Kipróbálhatják azt is, milyen valós idejű döntéstámogatást nyújt a technológia, hogyan javítja a kritikus munkaterhelések, például hitelkártya-feldolgozások, tőzsdei tranzakciók, gyártási folyamatok és megrendelés-feldolgozási rendszerek teljesítményét.