Technology

firefox_címlap
Forrás: Picasa

Alaposan belehúzott a Mozilla

Biztonsági és innovációs oldalon is bedobta magát a Mozilla, hiszen az új böngészővel feledtetni szeretné a Firefox 16 gyengeségeit.

 

Minden hibát kijavítva új, közösségi médiára optimalizált felület kifejlesztésével „szakított” a Firefox 16-tal a Mozilla. A Firefox 17-ben debütál egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy közösségi média oldalak szolgáltatásait integrálják a böngésző felületébe. Az úgynevezett Social API (application programming interface – a szerk.) képes akár a Facebook chatszolgáltatásának és a frissítésekkel kapcsolatos értesítések bekötésére. Az API integrálásának első látható eredménye, hogy megjelenik egy sáv (toolbar), amely összesűríti a Facebook fontosabb szolgáltatásait, mint az üzenetküldés, vagy az új kommentek.

Emellett 29 olyan biztonsági sebezhetőséget javított ki az alapítvány, amelynek kétharmada kritikus veszélyességi besorolással volt ellátva. A cég bemutatott egy új biztonsági funkciót is, amely blokkolja a népszerű böngésző pulug-ineket, mint az Adobe Flash Player és Reader, Silverlight, valamint az Oracle Java alkalmazása.