Technology

Microsoft figyelmeztetés
Forrás: ITB

Figyelmeztetés a Microsofttól a Windowsról

A Microsoft figyelmeztetést adott ki a lejárt Windows tanúsítványokkal kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy azokat a számítógépen kell hagyni, mivel szükségesek a visszamenőleges kompatibilitás érdekében.

De ami még ennél is fontosabb, az ilyen tanúsítványok törlése az operációs rendszer sérüléséhez vezet, amely megakadályozza a betöltődését. Mindez a Windows régebbi változataira - Windows 7, Windows Vista, Windows XP, valamint a régebbi Windows Server verziókra - vonatkozik, szerencsére a legtöbbek által használt Windows 10-et már nem érinti a probléma.

A nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) megbízhatóságkezelési eljárásának részeként egyes rendszergazdák úgy dönthetnek, hogy eltávolítják a megbízható gyökértanúsítványokat egy Windows-alapú doménből, egy Windows-alapú szerverről vagy egy Windows-alapú ügyfélgépről. Az operációs rendszer megfelelő működéséhez azonban szükség van a jelen cikkben felsorolt gyökértanúsítványokra. Mivel a következő tanúsítványok eltávolítása korlátozhatja az operációs rendszer funkcionalitását vagy a számítógép meghibásodását okozhatja, ezért ne távolítsák el őket.”- olvashatjuk a Microsoft tájékoztatójában.