Technology

cloud
Forrás: ITB
Cloud PC

Felhős PC-szolgáltatást tervez a Microsoft

Sajtóértesülések szerint a várhatóan jövő tavasszal induló Cloud PC szolgáltatás lehetővé teszi az üzleti előfizetők számára, hogy a felhőben menedzselt, Windowst, Office-t és más szoftvereket futtató virtuális számítógépeket használjanak az igényeiknek megfelelő konfigurációban.

A szolgáltatás előkészítése már előrehaladott fázisban van, a Microsoft 2021 tavaszán tervezi indítani a Cloud PC-t. A bevezetéssel kapcsolatos további részletek egyelőre nem ismeretesek, mivel a szoftvergyártó óriás meglehetősen titkosan kezeli a fejlesztést. Onnan lehet tudni róla, hogy a ZDnet munkatársa a Microsoft karrieroldalán talált egy június eleji álláshirdetést, amelyben programmenedzsert keresnek a Cloud PC csapathoz.

A pozíció leírásában megemlítik, hogy a Microsoft Cloud PC egy új, stratégiai ajánlat, a Windows Virtual Desktopra épülő Desktop as a Service jellegű szolgáltatás, amely az üzleti ügyfelek számára kínál egy modern, rugalmas, felhőalapú Windows-élményt, továbbá lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egyszerűbb és méretezhetőbb módon feleljenek meg a növekvő igényeknek.