Technology

cloud computing
Forrás: conference.syncweekly.com

Felhőben osztja meg a dokumentumokat az állami szektor

Egy, a Ricoh Europe által most közzétett tanulmány szerint Európában leginkább az állami szektor hajlandó a felhő alapú technológiák használatára a dokumentumok megosztása terén.

Ugyanakkor a szektor alkalmazottainak 52 százaléka állítja azt, hogy ennek hatására a dokumentumok kezelése nehezebbé vált. Az állami szektorban tevékenykedő szervezetek 47 százaléka használ felhő alapú megoldást dokumentumok megosztására, 71 százalék pedig arra, hogy lehetővé tegye a dokumentumokhoz való mobil hozzáférést. A szektor felismeri, hogy az új technológiák a segítségére lehetnek, de az esetek többségében (69 százalék) úgy ruháznak be az új technológiákba, hogy nincsenek tisztában a meglévő rendszerek funkcionalitásával sem.

A válaszadók 83 százaléka szerint bár hozzáférésük van a legújabb eszközökhöz – például az okostelefonok és a táblagépekhez – de a használatukat erősen korlátozza az avítt jogrendszer. Ráadásul eltérés van a front office és back office számára elérhető technológiák között, ami szűk keresztmetszeteket, dupla munkát és biztonsági kockázatokat eredményez. Bár a felmérésben résztvevők 52 százaléka szerint információ-biztonságuk ma jobb, mint 2009-ben volt, mindössze 44 százalékuk gondolja azt, hogy a dokumentumfolyamatok biztonságosak.