Technology

storage_bélyeg
Forrás: www.eweekeurope.co.uk

Eszközök a big data kezelésére

Új tároló és kibővített elemzési megoldásokat mutatott be a Dell, amelyek hozzájárulhatnak a vállalatok informatikai teljesítményének növekedéséhez, adataik áttekinthetőségének javításához és általános költségeik csökkentéséhez.

Az új, flash technológiára optimalizált tároló megoldás akár 75 százalékkal csökkentheti a flash-megoldások költségeit, olvasható a cég közleményében. A nagy adatmennyiségű környezetekhez kialakított Dell Fluid fájlrendszer optimalizálja a tárhely-kapacitás kihasználtságát. Az új megoldások kibővített elemzéstámogatásának köszönhetően üzleti szempontból fontos információk nyerhetőek ki a tárolt adatokból.

Miközben a vállalatok igyekeznek gyorsan reagálni az adatrobbanás következményeire, sokan nagy teljesítményű, kiterjedt adatmennyiséget kezelő terhelésekre optimalizált informatikai rendszert vesznek igénybe. Ezek a rendszerek az üzleti és ügyféladatok elemzéséből szűrik le a vállalat üzleti céljainak eléréséhez szükséges információkat.

Az IDC előrejelzése szerint 2016-ra a nagy adatmennyiséget kezelő adattechnológiai és szolgáltatási világpiac összesen 31,7 százalékos éves növekedést fog mutatni, az ebből származó bevétel pedig a 23,8 milliárd dollárt is elérheti. Várhatóan a nagy adatmennyiséget kezelő megoldások infrastruktúrája fog a leggyorsabban növekedni, az előrejelzések szerint ugyanis a tárolási szegmens növekedési rátája akár 53,4 százalék is lehet.