Technology

Versenyösztönző szabályozás.     (forrás: blogspot.com)
Versenyösztönző szabályozás. (forrás: blogspot.com)
Forrás: blogspot.com

Érdekes ötletek a Hackathon versenyen

A Budapesti Műszaki Egyetemen megrendezett Smart Frame Hackathon versenyen több mint 50 hallgató vett részt, és mérte össze tudását.

A közel 30 prezentált ötlet közül a résztvevők maguk válogatták ki a legjobbakat, és végül 8-at dolgoztak ki a hétvégén. A csapatok munkáját mentorok segítették. A másfél napos versenyt a Pesoo projekt nyerte meg egy, a munkaerő toborzás és -kiválasztás folyamatát megújító megoldással. A projekt vezetője szerint megoldásuk először teszik lehetővé a kompetencia szerinti automatizált szűrést, amely így töredékére csökkenti a felvétel folyamatát. A Pesoo a Hackathon és a Founders Hive Hungary segítségével Londonban is bemutathatja megoldását.

A legjobbak közé kerülő 5L projekt egy olyan víztakarékosságot segítő eszközön dolgozott, amellyel 5 liter víz felhasználása elég ahhoz, hogy segítségével bárki a maximális higiéniát elérje a komfortérzete romlása nélkül. A legjobb prezentációt a szervezők egy – a Notebookspecialista.hu és a Hewlett Packard által felajánlott – HP Sleekbookkal díjazták.

A legérdekesebb projekt címet az interaktív Mobil kaparós sorsjegy szerezte meg, egy interaktív mobil nyereményjáték, amelynek segítségével a cégek egyszerűen indíthatnak mobilos nyeremény-kampányokat, futtathatnak széles körben interaktív akciókat, s az új technológia segítségével könnyedén kapcsolódhatnak össze a közösségi médiával.