Technology

Gépház Rendszer Névjegy
Forrás: ITB

Érdekes változás a Windows 10-ben

Fokozatosan a Gépház alkalmazásba helyezi át a régebbi típusú párbeszédablakokban megtalálható beállítási lehetőségeket a Microsoft: a Windows 10 legújabb kiadásában a Vezérlőpult Rendszer modulja került sorra.

Az immár több mint öt éves Windows 10 operációs rendszer nagy furcsasága, hogy a működést alapvetően befolyásoló, fontos beállítási lehetőségeket többféle helyen találjuk, és a konfigurációs appoknak még mindig jelentős hányada a korábbi változatokból megörökölt, régi dizájnú párbeszédablakban ölt testet.

A Microsoft arra törekszik, hogy a beállítási lehetőségek közül minél több kerüljön be a modern kialakítású Gépház alkalmazásba. Ezzel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy a Windows 10 most megjelent, októberi frissítésében (2009-es verziószám) a jó öreg, és mindmáig meglévő Vezérlőpult modul Rendszer oldala a Gépház app Rendszer moduljának Névjegy oldalába épült be.

Ez azt is jelenti, hogy ha valaki elindítja a Vezérlőpultban a Rendszer modult, nagy meglepetésére a teljesen más küllemű Gépház Névjegy oldalára fog jutni, ahol aztán keresgélhet, hogy megtalálja, amit szeretne.