Technology

Egységes felügyelet az adatközpontban
Egységes felügyelet az adatközpontban
Forrás: APC

Szoftver az energiagazdálkodás menedzselésére adatközpontokban

Bemutatta a Schneider Electric integrált adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftvere, a StruxureWare for Data Centers 2.0-s verzióját.

A fejlesztő közleménye szerint a megoldás értékes információkkal látja el a szervezeteket, így azok egyensúlyt teremthetnek a magas rendelkezésre állás és a kiemelkedő hatékonyság között az adatközpont teljes élettartama alatt. Lehetővé teszi az informatikai és üzemeltetési vezetők számára, hogy egyszerre menedzseljék az összes lényeges funkciót az adatközpont minden egyes részében. A StruxureWare for Data Centers a Scheider Electric StruxureWare portfóliójának része, amely integrált szoftverplatformjával megkönnyíti az energiagazdálkodást különféle épületekben, adatközpontokban és ipari létesítményekben.

Egy nemrég közzétett Gartner jelentés szerint az elkülönítve, részlegenként kezelt, szűkös anyagi erőforrások miatt a szervezetek számára kihívást jelent a meglévő adatközpontok DCIM beruházásainak finanszírozása. Általában sem a létesítményüzemeltetés, sem az informatikai részleg nem tervezi bele saját költségvetésébe egy DCIM megoldás bevezetését, ezért gyakran a felsővezetői rétegnek kell ösztönöznie azt.

"A StruxureWare for Data Centers 2.0 segítségével a felsővezetők magasabb szintű betekintést nyerhetnek a létesítményüzemeltetési és informatikai folyamatokba, így maximalizálhatják az üzleti teljesítményt, összehangolva az üzleti célokat az adatközpont hatékonyságával" - nyilatkozta Soeren Brogaard Jensen, a Schneider Electric szoftvermegoldásokért felelős alelnöke.