Technology

Láthatáron a virtualizáció?
Láthatáron a virtualizáció?
Forrás: www.polishlinux.org

Elosztott tárolási megoldás a SUSE Cloud rendszerben

A SUSE és az Inktank vállalat stratégiai partnerkapcsolat keretében, közösen biztosít vállalati szintű támogatást a SUSE Cloud részeként is elérhető Ceph elosztott tárolási rendszerhez.

A megállapodás értelmében az Inktank garantálja, hogy a SUSE Cloud-ügyfelek a rendszer használata során ugyanolyan magas színvonalú támogatásban részesülnek, mint amilyet a SUSE részéről már több mint húsz éve megszokhattak, derül ki a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet közleményéből. Az Inktank jelenleg az egyetlen vállalat, amely vállalati szintű kereskedelmi támogatást kínál a Ceph rendszerhez.

A Ceph egy nyílt forráskódú, elosztott tárolási rendszer, amely nagyfokú megbízhatóságot, teljesítményt és méretezhetőséget nyújt. A hordozható tárolási platform privát és nyilvános felhőkben egyaránt használható. A SUSE Cloud pedig a SUSE vállalati szintű támogatással érkező privátfelhő-megoldása, amelynek révén a szervezetek egyszerűen telepíthetnek és működtethetnek felhőalapú infrastruktúrát és szolgáltatásokat.