Technology

felhoszolgaltatas
Forrás: itbusiness.ca

Élményplatform új funkciókkal

Új verziójú felhőmegoldás-keretrendszerével járul hozzá a vállalkozások digitális fejlesztéséhez a kereskedelem és a tartalomfejlesztés területén a Liferay.

Elindítja élményplatformjának új funkciókkal kiegészített, legújabb verziócsomagját a Liferay, amely a Digital Experience Platform (DXP), a Commerce és a DXP Cloud szolgáltatásokat tartalmazza. A felhőtechnológiára épült funkciófejlesztések teljes mértékben kiszolgálják a mai digitális világra épült online kereskedelmi és tartalomfejlesztési vállalkozások igényeit.

A legújabb verziócsoport jellegzetessége, hogy hozzájárul a platformhoz kapcsolódó informatikai mechanizmusok egyszerűsítéséhez, például a tartalom-menedzselésében, illetve a személyre szabható eszközök használatában. A legfrissebb megoldások a CMS (Content Management System) architektúrában biztosítanak újrafelhasználható tartalomkezelési funkciókat és eszközrendszereket a fejlesztők számára.

„Számunkra az üzleti siker kulcsa, hogy az ügyfelek igényeit figyelembe véve olyan személyre szabott digitális élményelemeket kapcsoljunk a vállalatok szolgáltatásplatformjaihoz, amelyek alkalmazása jelentős üzleti előnyt jelentenek a cégek számára – fogalmazott Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezetője. – Miután a vállalkozások azt igénylik, hogy ügyfeleiket egyre több digitális csatornán is elérhessék, s mindezt könnyen kezelhetően tehessék meg, ezért a DXP 7.2 verzióját már úgy alakítottuk ki, hogy minden felületen kihasználhatóak legyenek a CMS képességei.”

A Digital Experience Platform 7.2 különlegessége a korlátlan szabadság a tartalommenedzselésben (egy fejlett API-val rendelkező, függetlenített CMS-t vezet be, amely a fejlesztők számára korlátlan szabadságot jelent a hagyományos CMS-hez képest), valamint az egyszerűsített üzleti műveletek (az új funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a valós idejű munkafolyamat-jelentéseknek köszönhetően képet kaphassanak a folyamatok határidejéről és a kritikus üzleti folyamatok állapotáról. A back office műveleteket pedig a peer-to-peer dokumentummegosztó és a nyílt adatinterfészek segítik, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fejlesztők rugalmasabb üzleti alkalmazásokat hozhassanak létre).

A DXP Cloudnál egyszerűsödött a telepítés: a magas rendelkezésre állásnak és a nulla állásidőt biztosító telepítésnek köszönhetően a kritikus fontosságú webhelyek mindig online maradhatnak. A szerverproblémák azonnali észlelésének és javításának köszönhetően megakadályozható a kisebb programozási hibák felhalmozódása és a szerverek összeomlása, anélkül, hogy további erőforrásokat kellene igénybe venni. Egyszerűsödik az informatikai menedzsment: a részletes teljesítménymutatók segítségével az informatikus szakemberek képet kaphatnak webhelyeik számítási követelményeiről. A forgalmi csúcsok esetében az automatizált sávszélesség és a számítási kapacitás növelése biztosítja a folyamatos teljesítmény fenntartását, így egyszerűen csökkenthető a már nem szükséges erőforrás. A szolgáltatás automatikus biztonsági mentéseket is biztosít, kritikus adat- vagy rendszerhiba esetén pedig azonnal készen áll a helyreállításra.