Technology

Windows 10 őszi frissítés
Forrás: Thinkstock
October 2020 Update

Elkészült a Windows 10 őszi nagy frissítése

Bejelentette a Microsoft, hogy elkészült a Windows 10 operációs rendszer következő nagyszabású kiadásával, a 20H2 kódnevű változattal, amely már elérhető a Windows Insider tesztprogramban résztvevők számára.

"Úgy gondoljuk, hogy az 19042.508-as verzió a végső build, és továbbra is tervezzük az October 2020 Update néven forgalomba kerülő változat továbbfejlesztését az ügyfelek számítógépein a szokásos szervizelési ütem részeként." - írta blogbehegyzésében Brandon LeBlanc, a Windows Insider program vezető programmenedzsere a Microsoftnál.

Az October 2020 Update hivatalos megjelenése, és a nagyközönség számára történő fokozatos terjesztése a kiadás nevének megfelelően nagy valószínűséggel valamikor októberben lesz.

Ebben a változatban történik meg az új, Chromium-alapú Edge böngésző hivatalos debütálása, bár a Microsoft már most is gőzerővel telepíti a programot a számítógépekre a Windows Update-en keresztül. Némileg átalakul és egyszerűsödik a Start menü, továbbá a programok közötti váltásra használatos jó öreg Alt+Tab billentyűkombináció hatóköre immár kiterjed az Edge böngészőlapokra is.