Technology

ACE Telekom
Forrás: ITB

Elavult ict-rendszerek cseréje új módon

Egy olyan, több lépcsőben bevezethető infokommunikációs modellt dolgozott ki az ACE Telecom, amely megoldást kínál a már működő vállalatok it-kihívásaira.

A modell egy most induló vállalkozás esetén is beruházás nélkül teszi lehetővé a teljes infokommunikációs infrastruktúra kialakítását, tudtuk meg a cég tájékoztatóján. Integrálja a távközlési és it-rendszereket, biztonságos, rugalmas működést tesz lehetővé, miközben akár 30 százalékos költségmegtakarítást eredményez a hagyományos irodai modellhez képest.

Megoldásuk három fő elemből áll: egyrészt a virtuális szolgáltatások hátterét biztosító klaszterből, másrészt internetszolgáltatásból, harmadrészt a vállalati oldalon működő it-infrastruktúrából. Az internet-, a fájl/alkalmazásszerver, a router, a telefonközpont - amely SIM-hosztinggal is kiegészíthető -, valamint a munkaállomások nagykapacitású hardvereken, virtualizált környezetben futnak. Mindezek eléréséhez magas rendelkezésre állású bérelt vonali internetelérést biztosítanak, amelyet egy tartalékvonallal tesznek még biztonságosabbá. A munkatársak pedig akár az irodából, akár távoli felhasználóként noteszgépről, tabletről vagy az ACE Telekom által fejlesztett vékony kliensről érhetik el a rendszert.