Technology

WiFi
Forrás: geekalerts.com

Egyszerűbb hálózatbővítés

Új licencet fejlesztett ki a ZyXEL az NXC5200-as kontrollerhez, melynek révén lehetővé válik az NWA 3000-N szériás hozzáférési pontok beillesztése egy nagyobb vezeték nélküli hálózatba.

A fejlesztés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felhasználók a már meglévő hálózatukat tovább tudják bővíteni anélkül, hogy a hálózatukat le kellene cserélni. A megoldás különösen előnyös lehet az egészségügyi és az oktatási szektorban, ahol gyakori a működő hálózatok bővítése. A tapasztalatok szerint a byod térhódítása révén egyre több alkalmazott szeretné eszközeit vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni, ezért a szolgáltatóknak bővíteniük kell hálózatukat.

Az új megoldás nagyobb rugalmasságot, méretezhetőséget és védelmet biztosít, amelyek alapvető fontosságúak a közintézmények és a privát szféra szereplői számára egyaránt, olvashatjuk a gyártó közleményében. Az NWA300-N széria és az NWA3560-N AP is támogatja a 802.11n szabványt, a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciát, kétsávos csatornát biztosít, továbbá egyszerűbbé teszi a a vezeték nélküli hálózatok felosztását, amelyeket a különbözői felhasználói csoportok biztonságos módban használhatnak.