Technology

támogatás
Forrás: studyinturkey.net

Négy területen valósulnak meg fejlesztések egymilliárdos támogatással

Nemzetközi informatikai kutatási program indult Budapesten egymilliárd forintból, közölte a fejlesztést koordináló EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont.

A szervezet az EU Innovációs és Technológiai Intézete által létrehozott informatikai és kommunikációtechnológiai tudományos és innovációs közösség társult tagja. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában megvalósuló pályázatra az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Cisco Magyarország alkotott pályázati konzorciumot, és nyert egymilliárd forintos támogatást, olvasható a közleményben.

A program keretében 2014 közepéig négy területen valósulnak meg fejlesztések. Négy átfogó témában egyebek között 10 új prototípus megalkotását, egy szabadalmi bejelentést és egy új, a kutatás bizonyos eredményeit megvalósító, hasznosító vállalkozás létrehozását vállalták a kutatók, valamint azt, hogy kutatásaikkal legalább tíz nemzetközi kutatási és fejlesztési programhoz csatlakoznak.