Technology

Papp István (T-Systems), Papp Péter (kancellár.hu)
Papp István (T-Systems), Papp Péter (kancellár.hu)
Forrás: -

Egymást támogatják az IVSZ elnök kihívói

Olyannyira fontos a szemléletváltás az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) vezetésében és munkájának menedzselésében, hogy a jelenlegi elnök kihívói egyesítik erőiket, ezzel is elősegítve az elnökválasztás átláthatóságát.

„A személyes ambíciók a jelenlegi helyzetben másodlagosak, a fontos az, hogy végre ne csak a célokban értsen egyet a szakma, hanem azok megvalósításához is közelebb kerüljünk” – mondta el Papp Péter. A kancellár.hu elnöke úgy döntött, hogy végül mégsem indul el az elnöki pozícióért az érdekvédelmi szervezet közgyűlésén, ezzel is támogatva Papp Istvánt, a Microsoft magyarországi vezetőjét. „Ezzel a tagvállalatoknak egyértelmű jelzést lehet küldeni, amely az átláthatóság, a számon kérhetőség, egyszóval a hatékonyabb működés felé billenti a mérleg nyelvét a 2013. május 9-i közgyűlésen” – fejtette ki Papp István, aki szerint a visszalépésben szerepet játszottak a támogatóik is, hiszen mind a tagvállalatoktól, mind pedig a kormányzati stakeholderektől biztatást kaptak erőik egyesítésére.

A jelölőbizottsághoz beérkezett pályázatokból kiderül, hogy soha nem volt ekkora érdeklődés az IVSZ munkája iránt. Ebben a helyzetben világossá kell tenni pozíciókat, egyértelműsíteni kell az elkötelezettségeket és az egyéni programokból közös tervet kell gyúrni. A kompromisszumkészség jól mutatja azt is, hogy minden további nélkül szinkronba hozható egy hazai kkv és egy multi érdeke. Papp István és Papp Péter szerint az ilyen pragmatizmus és kompromisszumkészség lesz jellemző az új elnökség munkájára is, amennyiben a tagság támogatását elnyerik.

Meg nem erősített információk szerint nem Papp Péter visszalépése lesz az utolsó.