Technology

hp_blade_bélyeg
Forrás: www.stw-datentechnik.de

Egy kamionnyi hibatűrés

Névadójához hasonlóan hosszú utat tesz meg Európában a HP Odyssey kamionja. A gyártó hibatűrő szervereit bemutató mozgó demolabor május 8-án Budapesten parkolt.

Jó másfél évvel ezelőtt jelentette be a HP az Odyssey projektet, amely azóta is meghatározza a szerverek fejlesztését. A cél egy olyan egységes architektúra létrehozása, amely platformtól függetlenül biztosítja a felhasználóknak a magas rendelkezésre állást, a megnövelt teljesítményt és az energiatakarékos működést.


A kamionban működés közben is megtekinthetők voltak a HP-UX operációs rendszert futtató Integrity i4 blade szerverek, illetve az Intel processzoros és Windows Server 2012 operációs rendszeren működő ProLiant DL980 rendszerek. Ezek mellett az Odyssey projekt felöleli a többi HP platformot is, így a nagygépes kategóriát képviselő NonStop rendszereket, az x86-on futó Linux megoldásokat, valamint az OpenVMS alapú rendszereket.


Birnbauer Péter, a HP Magyarország üzletkritikus rendszerekért felelős vezetője elmondta, hogy Magyarországon két termékkategória iránt várható nagyobb érdeklődés. Az egyik egy integrált üzleti intelligencia megoldás, a HP AppSystem for Microsoft SQL Server 2012 Parallel Data Warehouse. Ennek része a ProLiant szerverre előre telepített Windows Server 2012 és az SQL Server 2012, amelyeket megfelelő felügyeleti megoldások, tároló- és hálózati elemek, valamint a két cég közös támogatása egészít ki. A másik nagy érdeklődéssel várt termék az SAP HANA platformjához készített, szintén ProLiant alapú appliance, amely a memóriában futtatott adatbázisok révén nagymértékben felgyorsítja az adattárház-lekérdezéseket.