Technology

patch
Forrás: ITB

Egy rendkívül kellemetlen Windows 10 hiba

Megerősítette a Microsoft, hogy a Windows 10 operációs rendszer újabb verzióra való frissítésekor elveszhetnek tanúsítványok. Dolgoznak a hiba kijavításán.

Elismerte a Microsoft, hogy a Windows 10 bizonyos esetben elveszít rendszer és felhasználói tanúsítványokat, ha a felhasználó az operációs rendszer újabb változatára tér át.

Az erre vonatkozó panaszok egy hete tűntek fel internetes fórumokon: a Microsoft megerősítette, hogy a kellemetlenség valóban megtörténhet, ha valaki a Windows 10 1809-es kiadásáról egy újabb verzióra fejleszt tovább.

Azonban a szoftvergyártó szerint ez csupán bizonyos körülmények fennállása esetén következhet be. Csak azok a számítógépek érintettek, amelyekre telepítettek bármely, 2020. szeptember 16-án vagy később kiadott kumulatív frissítést, majd a Windows 10 újabb változatára való upgrade-et olyan forrásból végezték, amely nem tartalmazott 2020. október 13-án vagy később kiadott kumulatív frissítést.

Olyan nem opcionális biztonsági frissítésekről van szó, amelyeket a Microsoft a szokásos havi frissítőkeddeken szokott kiadni.