Technology

Windows 10 tálca
Forrás: ITB

Egy rejtélyes Windows 10-lelassulás

Sok bosszúságot okozhat a Windows 10 operációs rendszerben, ha a felhasználói felület bizonyos elemei lassan jelennek meg a képernyőn még nagyobb teljesítményű számítógépek esetében is. Egy ilyen jelenségre hívta fel a figyelmet a Chrome-böngésző fejlesztésével foglalkozó Google-alkalmazott, Bruce Dawson a WindowsDev GitHub oldalon.

Dawson arról számolt be, hogy gyakran kattint a jobb egérgombbal a Windows tálcáján lévő ikonokra, hogy megtekintse tulajdonságaikat vagy bezárja a hozzájuk tartozó alkalmazást, és azt tapasztalja, hogy a gyorsmenü megjelenése olyan észrevehető késedelemmel történik meg, ami jóval meghaladja az ideális emberi interakciós időt, és állandó frusztrációt okoz a számára.

Korábban még hosszabb volt a késleltetés ideje, ezen az állapoton már változtatott a Microsoft, de a gyorsmenü megjelenítése még mindig indokolatlanul hosszú időt vesz igénybe. Márpedig megfelelő gyorstárazás és SSD használata esetén egy korszerű PC-n az operációs rendszer reakciójának szinte azonnalinak kéne lennie.

Az észrevételre Rich Turner, a Microsoft vezető programmenedzsere reagált, aki elismerte a probléma meglétét, és azt írta, hogy dolgoznak a hiba kijavításán.