Technology

Windows 10 éjszakai mód
Forrás: ITB

Egy nélkülözhetetlen Windows 10-funkció

Egyre rövidebbek a nappalok a téli időszámításra való átállás miatt, és egyre többet fogjuk az elkövetkező hetekben mesterséges világítás mellett használni a számítógépünket. Szerencsére a Windows 10 megoldást kínál a szemkifáradás mérséklésére, valamint arra, hogy az esti PC-használat után elkerüljük az álmatlan forgolódást ágyunkban.

Ez a funkció nem más, mint a képernyő kék fény kibocsátását korlátozó éjszakai mód, amely azért hasznos, mert kutatók megállapították, hogy a kék fény csökkenti a szervezet melatonin termelését, és ezáltal megbolygatja az alvási-ébredési ciklust. 

A Windows 10 éjszakai üzemmódjának a bekapcsolásához a Gépházban indítsuk el a Rendszer appot, és annak Kijelző oldalán a Fényerő és szín részben húzzuk Be állapotba az Éjszakai fény tolókát. Az üzemmód működését az Éjszakai fényre vonatkozó beállítások hivatkozásra való kattintás után megjelenő oldalon szabályozhatjuk. Itt módosíthatjuk a hatás erősségét, továbbá megadhatjuk, hogy mikortól meddig legyen bekapcsolva az éjszakai mód.