Technology

Windows 10 statisztika
Forrás: ITB
Indexelés kikapcsolása

Egy nélkülözhetetlen gyorsítótipp a Windows 10-hez

Nem csak mi dolgozunk a számítógépen, a Windows 10 operációs rendszer is szinte állandóan csinál valamit, ami sokszor úgy lelassíthatja a működést, hogy nem jut elegendő teljesítmény a munkánkra, pedig az lenne a legfontosabb.

Az egyik ilyen bosszantó géplassító művelet a fájlok indexelése, ami bár gyorsítja valamivel a keresést, rengeteg matatással jár, és számottevően visszafoghatja a PC működését (különösen, ha hagyományos merevlemezt használunk), ráadásul pont olyankor, amikor valami lényegeset csináltunk.

Szerencsére ki lehet kapcsolni az indexelést. Ehhez a Windows gomb+R kombinációval jelenítsük meg a Futtatás párbeszédablakot, a Megnyitás mezőbe írjuk be a services.msc utasítást, és kattintsunk az OK gombra. A megjelenő ablak listáján keressük meg a Windows Search tételt, és kattintsunk rajta kétszer. A következő ablakban az Indítás típusa mezőben válasszuk a Letiltva lehetőséget, a Szolgáltatás típusa részben kattintsunk a Leállítás gombra, majd az alul lévő OK gombra. A művelet befejezéséhez indítsuk újra a számítógépet.