Technology

Gmail bizalmas mód
Forrás: ITB

Egy Gmail-tipp profiknak

Sokszor kényszerülünk érzékeny adatokat elküldeni e-mailben, ilyenkor vehetjük jó hasznát a Google népszerű levelezőszolgáltatása által kínált bizalmas üzemmódnak.

A Gmail bizalmas módja lehetővé teszi, hogy ellenőrzést gyakoroljunk a felett, hogy mi történjék egy elektronikus levéllel, miután útjára bocsátottuk, hogy az internet útvesztőiben eljusson a címzetthez. A funkciót az Új üzenet ablak legalján található Bizalmas mód be- és kikapcsolása ikonra (jobbról a második) való kattintással kapcsolhatjuk be.

Ha így járunk el, a címzettnél a levél továbbítására, másolására, kinyomtatására és letöltésére szolgáló funkciók le lesznek tiltva, továbbá bármikor visszavonható lesz az üzenethez való hozzáférés.

A bekapcsolást követően megjelenő párbeszédablakban megadhatjuk az email életben maradásának időtartamát egy naptól 5 évig terjedően (a megadott dátumot követően az üzenet eltűnik, és a címzett a helyén csak azt a megjegyzést találja, hogy lejárt).

Mi több, előírhatjuk, hogy a címzett csak egy sms-ben küldött biztonsági kóddal nyithassa meg a levelet.