Technology

windows10
Forrás: ITB

Decemberben elbúcsúzhatunk egy Windows 10-változattól

Lejár a támogatási időszaka december 8-án egy nem is olyan régi Windows 10-kiadásnak, a tavaly tavasszal megjelent 1903-as verziónak.

A Microsoft közleményben emlékeztette a felhasználókat, hogy december 8-tól nem támogatja a Windows 10 operációs rendszer 1903-as verziószámú kiadásait, beleértve a Home, Pro, Education, Enterprise, Pro for Workstations és Enterprise IoT változatokat. Mondanunk sem kell, hogy az ezeket a rendszereket futtatók a nyugdíjazás dátumát követően egyáltalán nem kapnak majd a gépükre biztonsági frissítéseket a Microsofttól.

“Azokat az ügyfeleket, akik ezen időpont után lépnek kapcsolatba a Microsoft ügyfélszolgálatával, arra kérjük, hogy frissítsék számítógépüket a Windows 10 legújabb verziójára, hogy továbbra is támogatottak maradjanak.”- olvashatjuk a szoftvergyártó közleményében.

Időközben gőzerővel folyik a legújabb, idén májusban kijött May 2020 Update minél több Windows 10-es számítógépre való eljuttatása. Mi több, a Microsoft még ebben a hónapban véglegesíteni kívánja a 20H2 kódjelű fejlesztés és tesztelés alatt lévő, idén ősszel esedékes nagyszabású frissítést.