Technology

windows10x
Forrás: ITB
Halasztás

Csak jövőre és 2022-ben jönnek a Windows 10X-alapú eszközök

Nagy a hallgatás a még tavaly nagy szenzációként beharangozott, kétképernyős, kihajtható eszközökre optimalizált Windows 10-változattal kapcsolatban.

Májusban jött utoljára hír az első szándék szerint kifejezetten a kétképernyős, kihajtható eszközökre szánt Windows 10X operációs rendszerről, amely nem más, mint a telivér Windows 10 moduláris felépítésű, karcsúsított változata. Akkor azt kommunikálta a Microsoft, hogy a szoftvert elérhetővé teszik az egyképernyős eszközökön is, sőt, azokon jelenik majd meg először még az idén.

Most arról érkeznek információk, hogy az ígéretesnek tűnő operációs rendszer csak jövő tavasszal debütál az elsősorban üzleti felhasználók és az oktatási szektor számára kifejlesztett egyképernyős berendezéseken. Az igazán várt, és sokkal nagyobb durranásnak ígérkező kétképernyős eszközökön pedig csak 2022 tavaszán fog megjelenni a letisztult felületű rendszer.

Ráadásul az első kiadás állítólag nem fogja támogatni a Win32-es appok konténerben való futtatását, ahogy azt eredetileg tervezték. Csak Universal Windows Platform (UWP) rendszerű és webes appok lesznek használhatók alatta.