Technology

Las Vegas
Forrás: ITB

Jövő héten kezdődik a CES Las Vegasban

Közel 20 ezer új terméket mutatnak be a Las Vegasban január 8-11. között megrendezendő CES-en. A legnagyobb gyártók hagyományosan ilyenkor vezetik elő legújabb fejlesztéseiket.

Az előzetes adatok szerint az idén tovább folytatódik az új generációs mobileszközök piacát jellemző hatalmas növekedés. A nemzetközi CES kiállítást szervező CEA (Consumer Electronic Association) átfogó kutatást végzett a témában, mely szerint az okostelefonok továbbra is az iparág húzótermékei lesznek. 2013-ban összesen több mint 125,8 millió darab új eszköz talál majd gazdára, ami 16 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest. A táblagépek piacán még ennél is nagyobb növekedéssel számolhatunk: várhatóan több mint 105 millió új tabletet értékesítenek, ami 54 százalékkal haladja meg a tavalyi forgalmat. A piaci trendeknek megfelelően a 2013-as CES is kiemelten kezeli a mobiltechnológiát, több mint 1200 kiállító mutatja majd be fejlesztéseit a témában.

Két magyar cég is bekapcsolódik a CES által biztosított nemzetközi vérkeringésbe. A Leonar3do nemzetközi díjakkal is elismert 3D eszközét és legújabb fejlesztéseit mutatja be, míg a GPS Tuner jelentős nemzetközi piaci sikereket elért kültéri (nem autós) navigációs szoftvereit viszi el a kaszinóvárosba.