Technology

markus_hilken_sap_next_gen_lab
Forrás: SAP

Budapesten nyílt meg a régió első SAP egyetemi kutatóközpontja

A Corvinus Egyetemen indult labor az új szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa kíván lenni. Kelet-Közép-Európában ez az első, úgynevezett SAP Next-Gen Lab, és még közel egy tucat hasonló megnyitását tervezik a régióban az idei év során.

A Corvinus új laborja a versenyképes tudás elsajátítását, a szoftvercég által kínált technológiák révén új üzleti megoldások kifejlesztésének, kipróbálásának lehetőségét kínálja az intézmény hallgatói és munkatársai számára. Emellett lehetőséget teremt az ötletek hatékony megosztására és a közös gondolkodásra az egyetemi, illetve az üzleti szektor szereplőivel. „Célunk, hogy kutatási eredményeinket a gyakorlatba is át tudjuk ültetni” – mondta Dr. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási dékánhelyettese a nyitóünnepségen. Kiemelte, hogy a jövő a kiscsoportos labormunkáé, ahol a hallgatók önálló projekteken tudnak dolgozni.

„A Corvinus azon felsőoktatási intézmények egyike, ahol a legkorábban kezdődött el az SAP-oktatás, és most a régióban elsőként itt indult el az SAP egyetemi laborja” – hangsúlyozta Dudits Ádám, a szoftvergyártó University Alliances programjáért felelős regionális vezető.

Markus Hilken, a vállalat hazai fejlesztőközpontjának vezetője (lásd: a fenti fotón) szerint a labor segítségével az elkötelezett hallgatók komplex tudásra tehetnek szert a legmodernebb technológiák és üzleti folyamatok terén, felkészülhetnek a munkavégzés jövőjére, így tovább növelhetik álláspiaci értéküket. A Corvinus Egyetemen nemcsak oktatják, hanem használják is a német gyökerű szoftvercég technológiáját: tavaly óta a gazdálkodási és humánügyviteli folyamatok is ilyen rendszeren futnak.

Világszerte már több mint 50 helyen működik SAP Next-Gen Lab. A laborok megalakulását az olyan felsőoktatási igények indokolták, mint az újfajta tanulás megteremtése, a vállalati és startup szférával való együttműködés új útjai, vagy az új ötletek tesztelése. A tervek szerint a régióban még ebben az évben közel egy tucat hasonló központot hoznak létre, és a következő években számos hazai felsőoktatási intézményben nyílhat majd meg. Ezzel egyrészt könnyebbé válik a hasonló felsőoktatási intézményekkel való nemzetközi együttműködés, valamint tovább erősödik a kooperáció lehetősége a szoftvergyártó globális ökoszisztémájával.