Technology

Szoftverfolt
Forrás: ITB
Windows 10-frissítés

Blokkolni kénytelen PC-ket a Microsoft

Már megint bizonyos LTE modemekkel vannak kompatibilitási problémák, ezúttal a legújabb Windows 10-kiadás, a May 2020 Update (2004-es verzió) esetében.

Mivel egyes számítógépeken a Windows 10 tavasszal kiadott May 2020 Update funkciófrissítésének telepítését követően a vezeték nélküli WAN LTE modemek nem tudnak az internetre kapcsolódni, amikor felébresztjük a PC-t alvó állapotából, a Microsoft úgy döntött, hogy a további kellemetlenségek elkerülése érdekében a hasonló konfigurációjú gépeket kizárja a 2004-es változatra való frissítésből, amíg nem történik meg az operációs rendszer hibájának a kijavítása.

A probléma erősen emlékeztet a Windows 10 1903-as és 1909-es változatát érintő hasonló hibára, amely ugyancsak megakadályozta az internetre történő csatlakozást.

A mostani blokkolás miatt a 1903-as vagy 1909-es Windows 10-változat alatt az érintett LTE modemeket használók egyelőre nem tudnak áttérni a legújabb kiadásra, meg kell várniuk, amíg a Microsoft a javítás elkészítését követően feloldja a letiltást. A folt a tervek szerint még szeptemberben megérkezik a szokásos havi frissítőkedden.