Technology

Elválasztva
Elválasztva
Forrás: beyondoracle.com

Big Data-eszközök a Kék Óriástól

Új technológiákat jelentett be az IBM, amelyek segítik a vállalatokat és kormányzati szerveket abban, hogy hatékonyabban elemezhessék a szervezeteiknél összegyűlő nagy adatmennyiségeket (a Big Datát).

A Kék Óriás közleménye szerint az iparágban elsőként megalkotott BLU gyorsító többféle technikát is egyesít, hogy számottevően javítsa az elemző teljesítményt, és egyszerűsítse az adminisztrációt. Kifejlesztették az új IBM PureData System for Hadoop nevű megoldást is, amely arra hivatott, hogy a vállalkozások számára könnyebbé és gyorsabbá tegye a Hadoop használatát. A Hadoop egy olyan nyílt forráskódú szoftver, amely alapjaiban változtatja meg a Big Data elemzésének eddigi játékszabályait. Hatalmas mennyiségű rendezett és rendezetlen adatot képes áttekinteni és elemezni, legyenek azok közösségi média oldalakon közölt bejegyzések, digitális fotók vagy videók, online tranzakciók rekordjai, vagy mobiltelefonok helymeghatározási adatai.

Az új rendszer hetekről néhány percre csökkenti azt a felkészülési időt, amelyre a szervezeteknek szükségük lehet, hogy az üzleti szintű elemző eszközökkel és vizualizációs képességekkel felszerelt Hadoop technológiát munkába állítsák az üzleti elemzők és az adatkutatók számára. A megoldás ráadásul továbbfejlesztett Big Data eszközöket kínál a monitoringhoz, fejlesztéshez és a többi üzleti rendszerbe történő integrációhoz, derül ki az IBM tájékoztatójából.