Technology

delete adattörlés restore
Forrás: ITB

Az alkalmazás, az adat, az sla

Az alkalmazás, az adat és a szolgáltatási szinteket rögzítő szerződések (SLA) határozzák meg a jövő IT infrastruktúráját - derül ki azon a webes beszélgetésen, amit a Cisco EMEAR szervezett különböző szakértők meghívásával.

Az alkalmazás központú infrastruktúra - vagyis ACI - határozza meg a jövőben a vállalatok működését, az it osztályok felépítését és a vállalati élet minden aspektusát - derült ki abból a beszélgetésből, amit a Cisco EMEAR szervezett és élőben a weben közvetített.

Puni Rajah, a Canalys vezető elemzője szerint az alkalmazások azért váltak fontossá, mert azok sokkal láthatóbbá váltak a felhasználó, a fogyasztó számára is. A vállalat a mostani it szolgáltatók példáját követve kell majd kiszolgálják nemcsak ügyfeleiket, hanem a különböző vállalati osztályokat. A vállalat működését kiszolgáló alkalmazásokat manapság nemcsak a programozók készítik, hanem a fontos bevonni a felhasználói élményt megtervezőket, és a munkafolyamatokat ismerő szakembereket. Az alkalmazások új funkcióinak kifejlesztéséhez kevés a rendelkezésre álló idő, hamar kell reagálni, megoldást szolgáltatni.

Mostanra az alkalmazás, az adat és a szolgáltatási szinteket biztosító szerződések (sla-k) váltak a vállalati infrastruktúrát meghatározó legfontosabb tényezőkké. A Canalys vezetőjével egyetértett Rene Raeber, a Cisco EMEAR adatközponti mérnöke, aki szerint az egyszerűsítés jelenti a siker kulcsát, meg kell értenünk, hogy hogyan is viselkedik alkalmazásunk, és nem a mögöttes technológia a fontos.