Technology

Qualcomm Quick Charge 5
Forrás: ITB
Quick Charge 5

Android-mobilok teljes feltöltése 15 perc alatt

A közeljövő Android mobiljait rendkívül gyorsan fel lehet majd tölteni a Qualcomm legújabb Quick Charge 5-ös töltési technológiája segítségével: 5 perc alatt akár 50 százalékra, 15 perc alatt teljesen.

A Qualcomm lapkagyártó Quick Charge 5 platformja a legújabb 100 wattos technológia az egyre több energiát fogyasztó okostelefonok töltésére. A teljes feltöltés nulláról 100 százalékra csupán 15 percig tart.

A különféle mobilgyártók, például az Oppo saját fejlesztésű gyorstöltési technológiáitól eltérően a Quick Charge 5 egy platform, ami azt jelenti, hogy nem csak egy adott gyártó mobiljainál használható, hanem minden olyan eszköznél, amely a Snapdragon 865-ös és a 865 Plus lapkakészletre épül. A kompatibilis processzorok körét növelni fogja a Qualcomm.

A fenti időket egy 4500 mAh-s kapacitású akkumulátornál mérték, a nagyobb akkuk esetében hosszabb ideig tarthat a töltés. Mindazonáltal a Quick Charge 5 technológiának jó hasznát vehetjük minden olyan eszköz esetében, amelynek feltöltése normál körülmények között nagyon hosszú időt venne igénybe.

Hírek szerint először a Xiaomi új okostelefonjainál használhatjuk majd az új Qualcomm-technológiát az eszközök feltöltésére.