Technology

kindle fire
Forrás: futurnet.com

A Foxconn gyártja a Kindle Fire-t is

Ha a Digitimes értesüléseinek hinni lehet, a kínai Foxconn Electronics gyárthatja az Amazon új e-olvasójának következő generációs változatát, átvéve a szerepet a tajvani Quanta Computerstől.

Még el sem kezdték kipostázni az Amazon legújabb e-olvasóját, a Kindle Fire-t, a cég már a második generációs készülékek előkészítésén dolgozik, az első generációs Kindle Fire november 15-től lesz elérhető, 199 dolláros áron, a forgalmazó egyelőre előrendeléseket vesz fel a készülékre. A bemutatón Jeff Bezos egyértelműsítette, igyekeznek minél gyorsabban fejleszteni és forgalmazni legújabb üdvöskéjüket, így mire az első generációs táblagépek elfogynak már kapható lesz a második hullám, amelynek technikai specifikációiról nem nyilatkoztak. Úgy tűnik az Amazon meg sem várja, amíg megérkeznek a visszajelzések az első generációs tabletekről, máris a második gyártásáról döntöttek, amelyet már nem a tajvani Quanta, hanem a kínai Foxconn fog szállítani. A Digitimes a tajvani gyártó nyilatkozataira hagyatkozva írt arról, a gyártás átkerül a Kínába, a Foxconn-nál nem kommentálták a hírt.

Ilyen volt (forrás: ibtimes.com)
Ilyen volt (forrás: ibtimes.com)

A Digitimes szerint az Amazon már megkötötte a szerződést és leadta a rendelést az új Kindle Fire-ekre, melyeket legkorábban 2012 első felében kezdenek gyártani és forgalmazni. Annak ellenére, hogy az Amazon hallgat a fejlesztésről egyesek már most tudni vélik, az új Kindle Fire nagyobb lesz mint nemrégiben bemutatott elődje. Ha a hír igaz, a Foxconn önmagában látja majd el a tablet piac 80 százalékát, szinte minden jelentős piaci szereplőnek dolgozva. A Foxconn gyártja jelenleg az iPad2-t és a Sony Tablet S nevű táblagépét, valamint az iPhone4S is a kínai gyárakból kerül ki. Az Amazon szerződés megszerzésével a Foxconn tovább növelheti bevételeit, amelyek az iPad2 és az iPhone4S miatt az év utolsó negyedévében elemzők számításai szerint már így is 15-20 százalékkal nőni fognak. A kínai cég nemrég jelentette be, hogy Brazíliában fog terjeszkedni, a dél-amerikai országba helyezve át az Apple táblagépének gyártását, a tervek szerint már ez év decemberétől.