Technology

Apple iPhone 11
Forrás: ITB
Topon az iPhone 11

A legnépszerűbb okostelefonok

Közzétette a globális okostelefon-piacra vonatkozó legfrissebb adatait az Omdia: 2020 első félévében a 10 legtöbb példányban eladott modell közül ötöt az Apple, négyet a Xiaomi, egyet pedig a Samsung gyártott.

A piackutató cég statisztikája szerint az Apple 37,7 millió iPhone 11-et értékesített az év első hat hónapjában, ami jelentős előrelépés az előző év azonos időszakához képest, amikor a vállalat legjobban fogyó modelljéből, az iPhone XR-ből 26,9 millió példány talált gazdára. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a koronavírus-járvány legsúlyosabb időszakában érte el ezt az eredményt az almás cég.

A második legnépszerűbb mobil a Samsung Galaxy A51 volt 11,4 milliós eladott darabszámmal, míg a harmadik helyre a Xiaomi-féle Redmi Note 8 futott be 11,0 millióval. A kínai gyártó az Apple-hoz hasonlóan nagyon jól teljesített: a Redmi Note 8 Pro a negyedik (10,2 millió), a Redmi 8A a nyolcadik (7,3 millió), a Redmi 8 pedig a kilencedik (6,8 millió) helyen végzett.

Az Apple további top 10-es modelljei: iPhone SE (ötödik hely, 8,7 millió eladott darabszám), iPhone XR (hatodik, 8,0 millió), iPhone 11 Pro Max (hetedik, 7,7 millió) és iPhone 11 Pro (tizedik, 6,7 millió).