Technology

google03
Forrás: ITB
Hat hónapos halasztás

A kereséseket érintő fontos Google-bejelentés

Habár a weboldalak nagy részét üzemeltetőik mobilos megtekintésre optimalizálták, még mindig sok az olyan webhely, amelyet okostelefonnal meglátogatva egy nehezen áttekinthető, számítógépes megjelenítésre készült dizájnnal szembesülünk. Ezért aztán a Google fél évvel elhalasztotta a keresőindexelés mobilos tartalmakra való optimalizását, hogy további időt adjon a koronavírus-járvány miatt leterhelt webmestereknek az átállásra.

Eredetileg a Google idén szeptemberben kezdte volna meg minden weboldal esetében a mobilváltozat alapján történő keresőindexelést, a pandémia miatt azonban hat hónappal 2021 márciusára halasztotta az átállást. Így azok a webhelyeknek is lesz idejük a nagyon fontos változtatások megvalósítására, amelyek még nem optimalizálták tartalmukat az okostelefonokon és tableteken való megtekintésre.

Ha ezt nem teszik meg, a Google robotjai nem fogják bevenni őket a keresési eredményekbe, ami katasztrofális hatással lehet a forgalmukra.

Itt jegyzendő meg, hogy a legnagyobb forgalmú weboldalak és az új webhelyek esetében már aktív a Google mobil tartalmakat előnyben részesítő keresőindexelése.