Technology

Windows 8 Store
Forrás: allthingsd.com

Lenyűgöző a Windows 8 Store fejlődése

Alig kezdte meg a működését, máris több mint húszezer applikáció érhető el a Microsoft új operációs rendszeréhez készült virtuális piacon.

Nem állt túl sok idő a redmondi cég rendelkezésére, hogy miután világszerte bemutatta a Windows 8-at, ahhoz igazított alkalmazásboltját megtöltse appokkal. Viszont a Microsoft úgy néz ki, viszonylag könnyen vette a feladatot, hiszen még egy hónap sem telt a premier óta, de a piactéren máris csak úgy hemzsegnek az ingyenes vagy némi pénz fejében megvásárolható szoftverek. Főleg ingyenes megoldásokról beszélünk, hiszen ha lehet hinni a felméréseknek, akkor a több mint húszezer alkalmazás tetemes része, nagyjából 18 ezer ingyenesen letölthető.

Nem fogy
Nem fogy

A Win App Update a hét közepén publikált némi fogódzót a Twitteren ahhoz, milyen gyorsan is bővült a Windows 8 Store az indulástól számított közel egy hónap folyamán. Mint ezekből az adatokból kiderül, csak a számadatok publikálását megelőző két hétben hétezer új app került a store-ba, ezzel lépték át a húszezres határt. Egy kis számolás után arra juthatunk, hogy ez napi szintre lebontva annyit tesz, hogy a store kb. 500 új, zömmel ingyenes alkalmazással bővül.

Amennyiben folytatódik ez a dinamikus bővülés, akkor könnyen elképzelhető, hogy az év végére már több mint 30 ezer alkalmazás közül válogathatnak majd a Windows 8 felhasználók. Természetesen nem világszerte, hiszen nem érhető el minden app mindenhol és mindenkinek. Amikor a 20 ezres határt lépték át, úgy kalkuláltak, hogy azokból az appokból kb. 13 ezer érhető el az Egyesült Államokban, nagyjából 13 ezer Kanadában és cirka 11 ezer az Egyesült Királyságban.

Tekintettel ara, hogy a Windows 8 kompatibilis termékek elterjedtségének még nagyon az elején vagyunk - sokan például az ünnepekre, vagy későbbre tartogatják az új termékekre szánt pénzüket, illetve még bizonytalankodnak -, a fentebb említett fejlődés még jóval dinamikusabb is lehet majd. Persze ehhez elsősorban az kell, hogy az alkalmazásfejlesztők is alaposan belehúzzanak.