Technology

A kezdet
A kezdet
Forrás: apcmag.com

Elérte a 100 milliós határt a Windows 8

Immár 100 millió példányt értékesített legújabb operációs rendszeréből a Microsoft, tette közzé a szoftvergyártó óriáscég.

A redmondi cég mindent megtett annak érdekében, hogy minél vonzóbbá tegye termékét a vásárlók körében, miközben erőteljes elmozdulás indult meg a felhasználók részéről az érintőképernyőt használó mobil informatikai eszközök irányába. Szakértők szerint ennek ellenére nem sikerült momentumot adnia a gyengélkedő pc-piacnak: az IDC adatai szerint 2013 első negyedévében a pc-eladások minden korábbinál nagyobb mértékben estek vissza.

Ami a Surface táblagépeken futó Windows 8-ak számát illeti, a Microsoft nem tett közzé hivatalos adatokat arról, hogy ezekből a készülékekből mennyi fogyott. Azt sem tudjuk pontosan, hogy más gyártók tabletein hány Windows 8 fut. Az IDC úgy becsüli, hogy az első negyedévben csupán 900 ezer Surface tablet talált gazdára, és összesen mintegy 1,8 millió táblagépen futhat a Windows 8 vagy a Windows RT. Ez a piac kevesebb mint 2 százalékát teszi ki.